środa, 20 maja 2015

Proteinowy omlet wytrawny

Była wersja na słodko teraz wytrawnie. Omlet to bardzo szybkie i proste danie dobre o różnych porach dnia :) Ten zjadałam na obiad - jest bardzo sycący, nawet mój Mąż się najadł ;)
Olej makadamia w przepisie może wyglądać groźnie, ale chodzi o jakikolwiek olej nadający się do obróbki termicznej. Ja ten olej dostała jakiś czas temu i czas zacząć go używać ;)



Składniki (2 omlety):

50 g jarmużu
pół pęczka szczypiorku
1 cebula dymka
6 jaj M
6 łyżek mąki cieciorkowej
3 łyżki oleju (u mnie makadamia)
łyżka kurkumy i słodkiej papryki w proszku

Przygotowanie:

  1. Jarmuż i szczypiorek umyć, cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Szczypiorek posiekać
  2. Wszystkie składniki przełożyć do malaksera i zmiksować
  3. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor
  4. Podawać z sałatką lub sosem
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz